Een gepersonaliseerde gravure

Deze Jupiter Tenorsaxofoon is een goed voorbeeld van hoe je je instrument een eigen gepersonaliseerde toets kan geven. In dit geval is de saxofoon een uniek verjaardagscadeau met een persoonlijk opschrift geworden.
Het begint met het uittekenen van een ontwerp op papier, om te kunnen bepalen wat je precies op je saxofoon wil.
Deze schets wordt vervolgens overgetekend op de saxofoon, met een stift die er gemakkelijk weer af gaat. Want om de gravure het beste te doen aansluiten met de vorm en contouren van de saxofoon, moet er soms aan het ontwerp wat worden aangepast, om er goed uit te zien.
Als de tekening goed gepositioneerd is, en alle vormen goed aansluiten bij de beschikbare ruimte, wordt eerst de omlijning van de gravure gegutst. En vervolgens wordt een grotere en kleinere burijn gebruikt om de gravure de gewenste diepte te geven.

In principe kan je alles wat je maar kan verzinnen, op je saxofoon of koperblazer laten graveren. Zo heb je een echte persoonlijke gravure, in tegenstelling tot de massaal geproduceerde gravures die je bij de fabriek kan verkrijgen.

Eén gedachte over “Een gepersonaliseerde gravure”

  1. Deze tenorsax kreeg ik onlangs als verjaardagscadeau. Ik was er helemaal door overdonderd. Ik ben heel trots op dit instrument met de prachtige voor mij persoonlijk ontworpen gravure. Geweldig mooi werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Please enter the CAPTCHA text