Eigen ontwerpen

King Zephyr baritonsax (7)De meeste koper –en houtblazers rollen van de band met enkel een stempel van de maker. Er kan ook bijbetaald worden voor een meer versierde versie, die eigenlijk slechts bestaat uit een sjabloon dat herhaald wordt op elk instrument. Maar aangezien elke smaak en persoonlijkheid van de muzikant verschilt, is het ook mogelijk om een eigen ontwerp te graveren. Of je nu houdt van klassieke organische vormen of van de eens populaire Art Deco-stijl – of je nu houdt van zeer uitgebreide gravures die zich over het hele instrument verspreiden of eerder een voorstander bent van een bescheiden versiering, in principe is alles mogelijk om je instrument zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo kun je je instrument echt laten aansluiten bij je eigen stijl en identiteit. Je kan zelfs bestaande fabrieksgravures uitbreiden om ze persoonlijker te maken.

Selmer Mark VI BassaxEnkel het graveren met de hand kan de rijkheid van lijnen en ornamenten geven die je zelf verkiest. Machinaal graveren is daar zeer beperkt in, en de fabrieksgravures kunnen onmogelijk elke klant bekoren. Het handgraveren met de burijn, volgens de zogenaame ‘wriggle cut’-methode, zorgt voor een prachtige heldere gravure die elk instrument in de kijker zal zetten. Zo maak je van je geliefde instrument een waar meesterwerk tot in het fijnste detail.

Ik heb de kans gehad om eenvoudige hoorns, saxofoons, trompetten en tuba’s te verrijken tot een eigenzinnig kunstwerk. Soms heb ik gekozen voor klassieke elementen die de lijnen van het instrument echt accentueren, of voor tekeningen die de vormen meer dynamiek geven. Zo wordt je kaal instrument een spectaculair en uniek stuk.

Voor vragen of informatie kun je een mailtje sturen naar info@instrumentgravures.be of het contactformulier gebruiken .